An Evening at The Factory: Hanne De Backer

do 15 december 2022

Tickets   I'm going

Foto’s: Noa Beets

Onder de naam ‘An evening at The Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Dit keer speelt de Belgische baritonsaxofoniste Hanne De Backer voor ons.

Hanne De Backer liet zich in het verleden al opmerken in verschillende formaties en projecten, alsook in het theater bij het literair kamikaze-collectief Bookers & Hookers, KVS en ‘t Arsenaal. Ze is lid van het Brusselse saxofooncollectief La Nuée, het internationale powerkwartet Mudskipper (met Signe Emmeluth, Paal Nilssen-Love en Terrie Ex) en de Antwerpse psychedelische krautrockers Condor Gruppe.

Met haar eigen project g a b b r o onderzoekt ze de impact van vrije improvisatie op verschillende locaties en vice versa. Zo werkte ze al in ondergrondse parkeergarages, wassalons, het Antwerpse riolenstelsel en een gevangenis. Haar palet is uitzonderlijk breed – van stil tot knetterend, van felle drones tot fluistergesprekken tussen saxofoonkleppen en alles daartussenin – maar altijd verpletterend intiem, alsof je er middenin zit.

Voor het nieuwste project van  g a b b r o  wandelde ze samen met pianist Andreas Bral, drummer Raf Vertessen en een kameel de hele Belgische kustlijn af om deze muzikaal te registreren. Het resultaat wordt een intrigerende muziekdocumentaire die in het voorjaar van 2023 te zien zal zijn.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

  15 december 2022
  Deur open: 19:30 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10

  I'm going