An evening at The Factory: Gareth Davis

do 16 juni 2022

Tickets   I'm going

Foto’s: Noa Beets

Onder de naam ‘An evening at The Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Dit keer komt basklarinettist Gareth Davis het stuk ‘Theatre Of The Mind’ spelen wat speciaal voor hem is gecomponeerd door Roland Dahinden.

Theatre Of The Mind is een werk voor basklarinet en elektronica van de Zwitserse componist Roland Dahinden. Als trombonist werkte Roland Dahinden met Miles Davis, John Cage, Anthony Braxton en vele anderen in de New York jazz scene én de Amerikaanse hedendaagse muziek scene voordat hij terugkeerde naar Zwitserland. Zijn compositie neemt elementen van deze gemengde achtergrond en werkt met verschillende vormen van notatie, jazz, improvisatie invloeden en hedendaagse klassieke muziek.

Dit nieuwe werk is gemaakt in opdracht van de Stichting Maysways voor de Britse basklarinettist Gareth Davis (speelde oa. met Tom Waits, Elliott Sharp en Fumio Yasuda). Het stuk gebruikt muziek en geluid als een manier om te kijken naar worstelingen met geestelijke gezondheid. In dit werk kijkt Roland Dahinden naar het geheugen en herinneren en hoe het geheugen zich voortdurend herschept, waarbij constant veranderende achtergronden worden gecreëerd. In sommige gevallen kunnen die leiden tot inspiratie, in andere gevallen tot verwarring en conflicten met de omgeving. Het stuk heeft de vorm van een soundscape, niet beïnvloed door een visie op de omgeving, maar eerder als een impressie van het interne proces van de geest.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

  16 juni 2022
  Deur open: 19:30 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10

  I'm going