An Evening at the Factory: Erem + Pien Groen

do 16 februari 2023

Tickets   I'm going

Foto’s: Pien Groen en Harco Rutgers

Onder de naam ‘An evening at the Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Dit keer verwelkomen we het trio Erem, voorafgegaan door een artist talk bij het werk van huisfotograaf Pien Groen; een selectie foto’s van eerdere ‘Evenings’.

Erem

Erem is een Belgisch trio – Mirte Leconte (zang), Stan Maris (accordeon), Nicolas Van Belle (gitaar, effecten) –  met een gedeelde interesse in klank en transformatie. De zang brengt melodisch kleur aan binnen de harmonie en textuur van accordeon en gitaar, waarbij de klankkleuren soms dicht langs elkaar schuiven. Het drietal overlapt verschillende muzikale domeinen, zoals jazz, improvisatie, kamermuziek, folk en koormuziek. Een belangrijke rode draad in hun muziek zijn de overgangen en variaties tussen consonant en dissonant, structuur en textuur, rust en beweging. Hiervoor creëert het trio een eigen speelveld van originele composities waarin ze de luisteraar meenemen in een afwisselende, kleurrijke reis.

Debuutalbum ‘Aare’ kwam eind januari uit bij het aan De Perifeer gelieerde platenlabel Esc.rec. en deze uitgave wordt gevierd met een kleine tour, waaronder een paar zeldzame shows in Nederland.

Pien Groen

Pien is een beginnende fotograaf die aan de fotoacademie in Amsterdam studeert. Het liefst doet ze haar eigen ding, meestal is ze druk met de wereld om haar heen te ontdekken. In haar persoonlijke werk creëert ze graag surrealistische droomwerelden. Als een idee in haar opkomt pakt ze een camera, nodigt ze wat vrienden uit en gaan ze op avontuur. Sinds juni 2021 heeft ze zo goed als iedere maand an Evening op haar gevoelige plaat vastgelegd. Het is een fijne mogelijkheid om te leren, veel van de kunstwereld te zien en zo haar horizon te verbreden. Met trots deelt ze deze avond wat van haar werk in een expositie op het pleintje.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

  16 februari 2023
  Aanvang: 19:30 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10

  I'm going