An evening at The Factory: Ensemble Extra Ordinair

do 19 mei

Tickets   Event

*LET OP! Deze voorstelling is verplaatst van 18 november naar 20 januari naar 19 mei vanwege coronamaatregelen. Kaartjes blijven gewoon geldig. Mensen die een kaartje hadden gekocht krijgen hierover bericht van De Gelderlandfabriek.

Onder de naam ‘An evening at The Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avonden, die plaatsvinden op een indoor pleintje tussen de ateliers of in de inpandige theaterzaal. Dit keer komt Ensemble Extra Ordinair voor ons optreden!

Ensemble Extra Ordinair in De Perifeer, 2019

Nora Mulder en Han Buhrs zijn Ensemble Extra Ordinair: ritmisch gillende rondzingemmers, ploppende dienbladen, wokdekselpercussie, snoevende toffeetrommelbas, nicht-wohl temperierte stemvorken, op hol geslagen snijbonenmolens en mopperlades, metylpiano, hedendaagse muziek van voor de oorlog (met walmnoten), vermoeide orgeltjes, piepende bluesharp, ultrakorte stampliederen en spuugspreeksels. Leuk is mogelijk anders, maar niets is amusanter dan met bloedige ernst vertolkte eigenaardigheden en in meezingbare verzen gevatte melancholika.

Nora Mulder is pianiste, cimbalomspeelster, improvisator en ‘fabricator’. In 2019 won ze de prestigieuze Willem Breuker Prijs. Ze speelt oa. in het Corkestra onder leiding van Cor Fuhler, met Anne Laberge, Tobias Delius, Ab Baars, Andy Moore, Wilbert de Joode, Tony Buck en Michael Vatcher (waarvan ook al een aantal leden eerder in De Perifeer te zien waren). De lijst ensembles, orkesten en artiesten waarmee ze werkte is lang en indrukwekkend.

Han Buhrs is een vocalist die je met zijn rauwe keelgeluiden en gruizig gezongen taal bij de strot grijpt. Een door de wol geverfde virtuoos met een zeldzaam donkere en doorleefde stem. Hij maakt(e) bijvoorbeeld ook deel uit van The Ex, Palinckx en het Ig Henneman Tentet.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

Voor deze show is de CoronaCheck app verplicht. Zorg voor een geldige QR-code en vergeet je ID niet!

  19 mei 2022
  Aanvang: 20:00 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda