An evening at the Factory: Eaters of the Soil + Jordi de Vetten

do 16 mei

Tickets   I'm going

Onder de naam ‘An evening at the Factory’ wordt een maandelijks programma georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Dit keer met de Utrechtse doom-metal-noise-freejazz-improv-sensatie Eaters of the Soil en de expo-opening van de Amsterdamse beeldend kunstenaar Jordi de Vetten.

Eaters of the Soil

Eaters of the Soil is een doom metal act uit Utrecht, die het genre op eigen wijze benadert door het te combineren met noise, freejazz en improvisatie. Waar de drums en doombas het zware fundament leggen, hebben gitaar, trombone en fretloze bas een vrije rol en improviseren hun partijen om zo onverwachte lagen en stemmingen toe te voegen. Sinds de oprichting eind 2020 bracht de band reeds zes EP’s uit. In recensies worden vooral de beklemmende sfeer, het onverwachte en het spelen met de spanningsboog van de luisteraar geprezen. Hoewel de muziek instrumentaal is, verkent de band de donkere en manipulatieve kant van de menselijke geest door middel van spraaksamples.

Eaters of the Soil mag dan een relatief nieuwe band zijn, de gezamenlijke ervaring van de bandleden strekt zich uit van underground metal (o.a. Devious, Next Waste Dimension en The Howl Ensemble) tot noise-improvisatiecollectief Lärmschutz en samenwerkingen met artiesten als Dirk Serries, Mauro Pawlowski (dEUS, Evil Superstars) en Trevor Dunn (Fantômas, John Zorns Masada).

We boekten Eaters of the Soil in de Gelderlandfabriek op verzoek van een van onze trouwste bezoekers. Bedankt Klaas.

Jordi de Vetten

Jordi de Vetten is een beeldend kunstenaar gevestigd in Amsterdam en is in 2023 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij gebruikt verschillende media (fotografie, schilderkunst, film) om ideeën rond verhalen en standpunten te onderzoeken en de implicaties ervan te evalueren. Meer informatie volgt.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

  16 mei 2024
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10

Tickets   I'm going

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda