An evening at the Factory: Dianne Verdonk & Wouter van Veldhoven + Klaartje van Essen

do 19 januari 2023

 Tickets   I'm going

Foto’s: Pien Groen

Onder de naam ‘An evening at The Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Dit keer nodigden we Dianne Verdonk uit, die samen met Wouter van Veldhoven een voorproefje komt geven van haar debuutalbum. Multidisciplinair kunstenaar Klaartje van Essen opent deze avond haar tentoonstelling.

Dianne Verdonk werkt al een paar jaar aan haar debuutalbum met de titel ‘Loose Identity’. Ze gebruikt hiervoor door haarzelf ontwikkelde, fysieke, elektronische muziekinstrumenten, met klinkende namen als Bellyhorn, Pulseyarn en La Diantenne. Voor Loose Identity werkt ze oa. samen met tapemachine-artiest Wouter van Veldhoven. De fysieke mogelijkheden voor het afspelen en manipuleren van geluid die elektromagnetische tape biedt en de manier waarop Wouter zijn systeem zelf ontwerpt, sluiten naadloos aan op de elektroakoestische, kleurrijke liedjes die Dianne maakt. Voor deze sessie in de Gelderlandfabriek experimenteren Dianne en Wouter er samen op los, met sneak peak materiaal van Loose Identity – in wording – als basis.

Dingen die ze in het dagelijks leven tegenkomt, vormen de grondslag van het werk van multidisciplinair kunstenaar Klaartje van Essen, waarbij het natuurlijke en het mechanische terugkerende thema’s zijn. De mechaniek van een fietsenketting, een stuk boomschors met een vreemde textuur of een bord met eten, kunnen aanleiding zijn voor een nieuw werk. Naast het dagelijks leven, haalt ze ook inspiratie uit dromen. Wat is de mechaniek achter dromen en wat vertellen ze over ons onderbewuste? Door middel van haar werk probeert Klaartje daar grip op te krijgen.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

  19 januari 2023
  Deur open: 19:00 uur
  Aanvang: 19:30 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10 (incl. welkomstdrankje)

  I'm going