An evening at The Factory: Danielle Lemaire

do 28 april

Tickets   Event

Onder de naam ‘An evening at The Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avonden, die plaatsvinden op een indoor pleintje tussen de ateliers of in de inpandige theaterzaal. Dit keer komt Danielle Lemaire voor ons optreden!

De titel van deze nieuwe performance van Danielle Lemaire is ‘The winterman is strong, grabs all that she needs, steps on human beings’. Dit is ook de titel van één van haar allereerste nummers, toen ze net begon, rond 1997. Toepasselijk om op terug te grijpen, nu we in zo’n sneltreintijd zitten waarin hele vulkanen en aardbevingen en zondvloeden en ziektes over ons worden uitgestort.

Danielle Lemaire maakt tekeningen, schilderijen, foto’s, films, geluidswerken en installaties. De laatste jaren maakt ze vooral tekeningen met een verhalend en spiritueel karakter, die in verschillende contexten worden gepresenteerd. Ze heeft ook een eigen platenlabel, ‘Inner Landscapes’. In elk medium ontstaat haar werk op een geconcentreerde, gevoelige en organische manier, met een gelaagde kwaliteit.

In haar tekeningen en liedjes worden schaduwen van het menselijk leven tastbaar. Scènes afgebeeld in haar werk lijken in contact te staan ​​met energieën die we in werkelijkheid niet met het blote oog kunnen zien. Persoonlijke intieme kleine verhalen kunnen groots, ruimtelijk en universeel worden. Haar werk verbeeldt een verlangen naar een verloren wereld en een parallelle wereld, naar een leven buiten het bekende.

Onlangs trad Danielle op in het Stedelijk Museum Breda in haar solotentoonstelling ‘You Know I Am Not There’ en bracht ze een dubbel vinyl 7 inch-album ‘Tout N’est-ce que rêve’ uit – met liedjes gespeeld op een laatmiddeleeuws klein harmonium. In 2022 komt haar LP ‘Zij zoeken zichzelf niet’ uit, met spoken word verhalen van pastoors en broeders uit het Missiehuis Sint Franciscus Xaverius in Teteringen en stukken op het orgel van de kapel.

Danielle neemt ook een aantal van haar uitgaven (boeken en muziek) mee naar De Gelderlandfabriek. Zodra je ze ziet wil je ze hebben, dus neem voldoende cash mee.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

  28 april 2022
  Deur open: 19:30 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda