An evening at the Factory: Danibal

do 17 oktober

  I'm going

Onder de naam ‘An evening at the Factory’ wordt een maandelijks programma georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Dit keer oa. met de mondharpcapriolen en keelzang van de onovertroffen Danibal.

Danibal

Mondharpen, experimentele zang, live loops en improvisatie. Danibal’s liefde voor de mondharp ontvlamde toen hij in 1999 in aanraking kwam met Toevaanse keelzang en mondharptradities. Inmiddels is hij een specialist op deze synthesizer uit de oertijd, zijn koffer is gevuld met mondharpen uit alle windstreken.  Danibal tovert met behulp van live loops een heel eclectische wereld met, jodelen, keelzang en vleugje human beatbox. Zijn muziek werd wel eens omschreven als elektronische dada-folk.

Danibal was te gast op diverse internationale mondharpfestivals in Moskou (Rusland), Rauland (Noorwegen), Catania (Sicilië), Feldegg (Oostenrijk), Kescemet (Hongarije), Berlijn (Duitsland) en onlangs Corcelles (Zwitserland). Sinds 2006 betrokken bij de International Jews Harp Society een vereniging van mondharpspelers, -makers en -onderzoekers. Danibal is oa. ook initiator van Klangkörper, een podium voor boventoonmuziek, en mede-oprichter van De Komijnen, een podium met absurdistische inborst in Utrecht. Naast muzikant is hij voornamelijk actief als live-cartoonist.

Binnenkort meer informatie over het beeldende kunst programma van deze avond.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

  17 oktober 2024
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10

  I'm going

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda