An Evening at the Factory: Bloom de Wilde + Nikki Kirpestein

do 18 mei 2023

Tickets   I'm going

Foto’s: Pien Groen, Marieke van der Burg en Harco Rutgers

Onder de naam ‘An evening at the Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Deze keer verliezen we ons tijdelijk in Bloom de Wilde’s dromerige, poëtische werelden. Voorafgegaan door een artist talk bij de nieuwe expo in de entree van Nikki Kirpestein.

Bloom de Wilde

Bloom de Wilde neemt de wereld met ontzag en verwondering waar; de stippen verbinden met speelse nieuwsgierigheid. Ze creëert uitbundige, kleurrijke universums waarin luisteraars zichzelf kunnen verliezen en vinden; intieme poëtische reflecties die de schoonheid, magie en gevoel voor humor van het universum vangen. Ze schrijft liedjes en gedichten; maakt kunst- en muziekvideo’s; verkleedt zich graag achter en voor de camera. Haar werk verkent de ruimte waar de zintuigen elkaar ontmoeten.

Bloom studeerde beeldende kunst aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en Central St. Martins in Londen. Ze werkt aan een audiovisueel meeslepend album voor haar soloproject, maakt deel uit van de multi-platina verkopende band Sam and the Womp, won verschillende prijzen met haar bricolage-videokunst, runt een onafhankelijk platenlabel en schrijft een veganistisch kookboek voor kinderen.

Nikki Kirpestein

In 2020 studeerde Nikki Kirpestein af in ‘fine arts painting’ aan de AKI. Er is een liefde voor het beeld binnen het beeld. Fotografie en schilderkunst komen dicht bij elkaar in haar werk. Binnen het werk probeert ze fotografie tot iets abstracts te maken en de natuur in andere kleuren terug te brengen. “Ik contrasteer, ik weef. Ik probeer. Ik reis door de beelden heen, zoekend naar een antwoord. Mijn werk gaat over tussenwerelden, en hoe je een realiteit kunt benaderen in vorm, materiaal, fotografie, kleur, en experiment.”

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

  18 mei 2023
  Deur open: 19:00 uur
  Aanvang: 19:30 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10

  I'm going