An Evening at the Factory: Bloom de Wilde

do 18 mei

Tickets   Event

Onder de naam ‘An evening at the Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Deze keer verliezen we ons tijdelijk in Bloom de Wilde’s dromerige, poëtische werelden.

Bloom de Wilde neemt de wereld met ontzag en verwondering waar; de stippen verbinden met speelse nieuwsgierigheid. Ze creëert uitbundige, kleurrijke universums waarin luisteraars zichzelf kunnen verliezen en vinden; intieme poëtische reflecties die de schoonheid, magie en gevoel voor humor van het universum vangen. Ze schrijft liedjes en gedichten; maakt kunst- en muziekvideo’s; verkleedt zich graag achter en voor de camera. Haar werk verkent de ruimte waar de zintuigen elkaar ontmoeten.

Bloom studeerde beeldende kunst aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en Central St. Martins in Londen. Ze werkt aan een audiovisueel meeslepend album voor haar soloproject, maakt deel uit van de multi-platina verkopende band Sam and the Womp, won verschillende prijzen met haar bricolage-videokunst, runt een onafhankelijk platenlabel en schrijft een veganistisch kookboek voor kinderen.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

  18 mei 2023
  Deur open: 19:00 uur
  Aanvang: 19:30 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda