An evening at the Factory: Anne Bakker + Jeannette Knigge

do 19 september

 Tickets   I'm going

Onder de naam ‘An evening at the Factory’ wordt een maandelijks programma georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Dit keer met een betoverend solo concert van Anne Bakker (viool/zang) en een artist talk met beeldend kunstenaar/goudsmid Jeannette Knigge.

Anne Bakker

Anne Bakker is als (alt)violiste en zangeres actief binnen verschillende genres. Zo tourde ze met Deense artiest Agnes Obel, voormalig Iron Maiden-zanger Blaze Bayley en het Turks/Arabische Göksel Yilmaz Ensemble en werkte ze veelvuldig samen met elektronisch geluidskunstenaar Machinefabriek. Anne treedt daarnaast regelmatig op als solo-artiest en bracht twee solo EP’s uit onder de titel VOX/VIOLA (I & II). Met stem, (alt)viool en geluidseffecten brengt zij een combinatie van dromerige liedjes, improvisaties en soundscapes.

Jeannette Knigge

Jeannette Knigge is beeldend kunstenaar en goudsmid en behaalde dit jaar haar master degree in Jewellery Design & Arts met een serie werken onder de noemer ‘Performing Identity’. Wat definieert onze identiteit? Uit Jeannette’s onderzoek blijkt dat identiteit fluïde is en gezien kan worden als een doorlopende performance. Mensen zullen in hun sociale omgeving handelen volgens de geldende regels en zich aanpassen. Toch willen ze ook hun identiteit behouden en gezien en erkend worden voor wie ze zijn. Sieraden zijn een manier om je identiteit te tonen. Je past je aan de sociale behoeften van je omgeving aan. Wat gebeurt er als je sieraden draagt die niemand als zodanig herkent?

“Met mijn achtergrond als goudsmid herdefinieer ik mijn identiteit in hedendaagse sieraden, waarbij ik gebruik maak van mijn technische vaardigheden en de noodzaak om kunst te maken. Mijn stukken roepen vragen op over ons sociale gedrag en de verwachtingen die mensen van zichzelf en anderen hebben.”

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

  19 september 2024
  Aanvang: 20:00 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10

 Tickets   I'm going
 Google cal  iCal/.ics