An evening at the Factory: Anne Bakker + Inez Ishizaki

do 19 september

Tickets   I'm going

Onder de naam ‘An evening at the Factory’ wordt een maandelijks programma georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Dit keer met een betoverend solo concert van Anne Bakker (viool/zang) en de expo van Inez Ishizaki.

Anne Bakker

Anne Bakker is als (alt)violiste en zangeres actief binnen verschillende genres. Zo tourde ze met Deense artiest Agnes Obel, voormalig Iron Maiden-zanger Blaze Bayley en het Turks/Arabische Göksel Yilmaz Ensemble en werkte ze veelvuldig samen met elektronisch geluidskunstenaar Machinefabriek. Anne treedt daarnaast regelmatig op als solo-artiest en bracht twee solo EP’s uit onder de titel VOX/VIOLA (I & II). Met stem, (alt)viool en geluidseffecten brengt zij een combinatie van dromerige liedjes, improvisaties en soundscapes.

Inez Ishizaki

Hoe gebruik je een tekening om als podium te dienen voor een tekening? De wereld die Inez Ishizaki in haar tekeningen vastlegt, toont herkenbare en intieme taferelen, bevolkt door surrealistische en intrigerende figuren, die soms de grens tussen mens en dier overschrijden. Tekenen geeft haar de kans om elementen voor een eventuele set te verkennen, zoals de personages, architectuur, dramatische verlichting, muziek en het ontwerp van kleding. Lees hier meer over het werk van Inez Ishizaki.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

  19 september 2024
  Aanvang: 20:00 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10

Tickets   I'm going

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda