An evening at the Factory: AAAHHHNNNDDDIII + Clim Stoopen + Linus van der Maas + Jip & Meneer De Perifeer + Pillie Beats

do 24 augustus 2023

Tickets   I'm going

Foto’s door Patrick, Giovanni, Marieke, Jeannette en Maas

Opnamen van de b2b dj-sets van Jip & Meneer De Perifeer:


Onder de naam ‘An evening at the Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Deze keer in samenwerking met Queeremborg! Verwacht daarbij nog steeds onze kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering in een bonte caleidoscoop van performance, energie, humor en beats. Om identiteit te vieren in een cross-genre en veelkleurige nacht.

AAAHHHNNNDDDIII

AAAHHHNNNDDDIII uit Leipzig is een hyperactief genderfluïde organisme met een expressieve show vol self-empowering rap vocals en hard dancy noisebeats. Hen fascineert met onstuimige podiumenergie en verandert elke ruimte in een wereld van sprankelende verwondering. Trouwe bezoekers van De Perifeer kennen AAAHHHNNNDDDIII zeker weten nog van hun wervelende Traashboo show in De Perifeer een jaar geleden.

“Heeee (⁠*⁠˘⁠︶⁠˘⁠*⁠)⁠.⁠。⁠*⁠♡ i’m, AAAHHHNNNDDDIII (they/them). i love to dance, sweat, shout, smile and play my flute ⁠⁠*˘⁠︶⁠˘*⁠⁠⁠⁠ aaaand i’m crazily looking forward to party thru the night withu ♡♡♡”

CLIM STOOPEN – IK BEN ZIJN

Het project “ik ben zijn” van Clim Stoopen is een onderzoek naar het hedendaagse beeld op mannelijkheid vanuit een queer perspectief dat is vormgegeven in een boek. Om dit hedendaagse beeld te onderzoeken is Clim diverse samenwerkingen aangegaan met beeldmakers, auteurs, filosofen en werkvelddeskundigen, die ieder op hun eigen manier naar het begrip mannelijkheid kijken. Tijdens deze Evening vertelt hij meer over zijn onderzoek, de inzichten van deelnemende makers en wat hij heeft ontdekt.

Meer informatie op de website van de Gelderlandfabriek.

LINUS VAN DER MAAS

Het werk van Linus van der Maas zet zich af tegen heteronormatieve perspectieven die nog steeds heersen in de huidige samenleving. Diens digitale weergaven leggen manieren van communicatie vast binnen queergemeenschappen, of dat nu in bepaalde zichtbare codes is, of in een vertoon van intimiteit. De tekeningen vieren queerness door het in huiselijke en alledaagse omgevingen te plaatsen en een gevoel van intimiteit en warmte over te brengen.

Meer informatie op de website van de Gelderlandfabriek.

Jip en Meneer De Perifeer

Harco Rutgers aka Meneer De Perifeer is o.a. head honcho van De Perifeer, het kleinste én meest avontuurlijke podium van Deventer, wat sinds een jaar of twee ook verantwoordelijk is voor de programmering van ‘An evening at the Factory’ in de Gelderlandfabriek. Als DJ heeft Meneer De Perifeer decennia ervaring in het stukdraaien van dansvloeren. En hij komt niet alleen. Zijn prachtig gelukte nageslacht Jip heeft de liefde voor muziek met de paplepel naar binnen geslokt en zoekt nu ook de draaitafels op. Samen droppen zij een gevarieerde set opzwepend dansvoer. Ja uhm, wij weten ook niet waar dit allemaal op uitdraait.

PILLIE BEATS

Jasper Smale aka Pillie Beats is geen onbekende in de Gelderlandfabriek. Sinds 2019 bouwt hij beats onder deze naam, voornamelijk hiphop, house, drum n’ bass, trance en techno. Check zijn werk op Spotify. Pillie Beats maakt ook 30 minuten mixtapes (te vinden op Soundcloud) en op deze ‘An evening at the Factory’ zet hij een korte sfeervolle dj-set neer, variërend van indie tot tech house.

Meer programma volgt!


Queeremborg is de LHBTIQ+ community van Culemborg

  24 augustus 2023
  Deur open: 19:00 uur
  Aanvang: 19:30 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10 of €5

  I'm going