ACSH #6: Apricot My Lady, Robert Witt

vr 8 mei 2009

De zesde editie van Ass-crack Stage-hack bestaat uit de cd presentatie van Apricot My Lady, voorafgegaan door een exclusief drie-gangen diner. Hierbij zal Robert Witt de geluiden van het diner gebruiken als bronmateriaal voor een concert.

Apricot My Lady
The Bohman Brothers, Lukas Simonis en Anne La Berge vormden in 2003 de band Apricot My Lady. Sindsdien hebben ze enkele zeldzame live performances gedaan en vooral erg veel materiaal opgenomen. Hun debuut ‘Newly Refurbished and Tussock Moth’ op Esc.rec. is slechts een top van deze ijsberg!

The Bohman Brothers (UK) maken unieke experimentele muziek. Sporen van Fluxus, musique concrete, geluids poëzie en vrije improvisatie zijn te vinden, maar uiteindelijk is het geheel meer dan de som van de delen. Als optredend duo zijn Adam and Jonathan Bohman actief sinds 1996. Adam Bohman is ook lid van Morphogenesis en The London Improvisers Orchestra.

Lukas Simonis (NL) speelt zijn versie van rock & noise & geïmproviseerde muziek inmiddels al een aantal decennia. Hij werkte ondermeer samen met Pierre Bastien, Goh Lee Kwang, Ivan Palacky en Peter Stampfel. Een aantal van zijn bands zijn Coolhaven, Dull Schicksal, Liana Flu Winks, Vril en Faces. Hij maakt geluid en muziek voor films, maakt (en organiseert) hoorspelen en componeert voor verscheidene groepen.

Anne La Berge (NL) is een uitermate virtuoos fluitiste/componiste, die haar volledige carrière heeft gewerkt met interactieve computer systemen, micro-tonaliteit en improvisatie. Ze is bovendien een vooraanstaand interpretator van hedendaagse kamermuziek. De laatste paar jaar kent haar werk een nieuwe toevoeging; zelfgeschreven korte verhalen glijden naadloos in en uit haar composities en improvisaties.

Robert Witt
Robert Witt (NL) heeft al twee esc.rec. uitgaves op zijn naam staan en legt op dit moment de laatste hand aan een derde. Het lijkt erop dat deze begin mei verkrijgbaar is. Speciaal voor ass-crack stage-hack tapt Robert Witt de geluiden van het diner af via contactmicrofoons en bewerkt deze brongeluiden live tot zijn versie van tafelmuziek. Het dinerend publiek vormt dus de basis van het instrumentarium voor dit concert!

Goesting-jockey Jean Klare
Wil je ook je culinaire zintuigen sensueel laten strelen? Eet dan mee! Amateur-cateraar en goesting-jockey Jean Klare bereidt speciaal voor deze avond weer een extatisch genot voor de papillen; een drie-gangen diner, inclusief wijnselectie. Reserveren voor deze gastronomische traktatie is noodzakelijk

  8 mei 2009
  Deur open: 18:30 uur
  Aanvang: 19:00 uur
  Havenkwartier
  Entree: €5 (€30 incl diner)