ACSH #52: Coolhaven – Friederich Nietzsche Superstar

zo 18 december 2016

Tickets   I'm going

Ja! Coolhaven is terug! De drie delen van een trilogie, die alledrie de afgelopen jaren zijn opgevoerd op verschillende locaties in Deventer, smaakten naar meer! En aangezien De Perifeer wat te klein is voor de schare fans die Coolhaven met de vorige voorstellingen heeft opgebouwd in Deventer, presenteren De Perifeer en Esc.rec. deze 52ste editie van de ACSH in samenwerking met Kunstenlab.

Coolhaven komt speciaal voor jullie met een nieuw Live Standup Opera Hoorspel, getiteld ‘Friederich Nietzsche Superstar – De bloedverdunsters van Spekkoeksupernova Belgikan’. Verwacht weer veel taalkundig kraakeel omfloerst met muzikale notenmousse…

Coolhaven (Hajo Doorn, Lukas Simonis en Peter Fengler) wordt dit keer bijgestaan door gastzangers Cora Schmeiser (sopraan) en Oscar Verhaar (countertenor).

Verhaal

Nadat de ozonlaag van de supernova Belgikan jarenlang structureel is ingevet door de vrouwelijke bewoonsters om hun ega’s te betrappen op slippertjes, komt de actiegroep ‘Dikke Lul Drie Bier’ tegen deze infantiele voorstelling van zaken in actie en brengt iets radicaals nieuws: ‘inhoud als hobby’. Zo begint een wedloop van intellectuele krachtpatserij versus een verdichtende spekkoekdoctrine, die uiteindelijk uitmondt in een glibberige catastrofe. Inspiratiebron voor de uitbarsting van het ultrahobbyisme is een onbestemde onheilsprofeetprofessor uit Basel die met zijn ontelbare spitsvondigheden en slimmigheden de mannen steeds verder vervreemdt van hun voortplantingsorgaan. Brigadier 2Ton roept de hulp in van de tweeëiïge bloedverdunsters Sils en Tia Maria om de verdichting van de planeet van pseudowetenschappelijk prietpraat en gefundeerde meningsvorming te ontdoen. Via omwegen gaat hij achter de geheimzinnige professor aan die met de legendarische woorden: “Uiteindelijk was ik veel liever professor in Basel geweest dan God”, meer kapot maakt dan strikt genomen noodzakelijk zou zijn geweest. Eindigt dan al het goede in melancholie?

Deze voorstelling wordt financieel ondersteund door Havenkwartier Deventer, Deventer Cultuur Club en Gemeente Deventer.

  18 december 2016
  Deur open: 14:30 uur
  Aanvang: 15:00 uur
  Kunstenlab
  Entree: € 10

  I'm going