ACSH #5: Binnensuis

vr 28 november 2008

Esc.rec. presenteert ass-crack stage-hack #5. Deze vijfde editie van ass-crack stage-hack bestaat uit de dans/ theatervoorstelling Binnensuis, voorafgegaan door een exclusief drie-gangen diner.

Binnensuis is een korte theater/dans voorstelling, gebaseerd op een monoloog geschreven door Jehudi van Dijk en gemaakt door danser Janneke Lenzen, componist/muzikant Bram van den Oever (aka Gluid) en schrijver/regisseur Jehudi van Dijk. Binnensuis wil de belevingswereld laten zien van een vereenzaamde vrouw, die zelden haar huis verlaat en wordt geplaagd door een veelheid aan fobieën en ernstig neurotisch gedrag.

Binnensuis is ontstaan vanuit een experimentele werkwijze. De monologen die Jehudi van Dijk schreef voor deze voorstelling, zijn opgenomen door Bram van den Oever met de stem van Janneke Lenzen. Daarna heeft hij deze opnamen bewerkt tot een verbazingwekkend mooi stuk muziek, wat volledig in dienst staat van de monoloog. Danser Janneke Lenzen werkte met dit materiaal om tot een passende choreografie te komen.

Het deventer platenlabel Esc.rec. was van mening dat de ’soundtrack’ die Bram van den Oever voor Binnensuis maakte ook zo sterk op zichzelf staat, dat besloten werd om er een uitgave van te maken.

Recensie in OOR: “…Binnensuis voor de oren is briljant. Ja, briljant ja. Vanaf de eerste seconde trekt Binnensuis je onder haar huid, laat je haar smetvrees, angsten en neuroses beleven en maakt zich een klein half uur later weer van je los. Zo goed dat ik af en toe de neiging moet onderdrukken de cd uit te zetten. Té confronterend. Kijk, dat is kunst geschreven in hoofdletters…”

Wil je voorafgaand aan deze voorstelling niet alleen je ogen en oren, maar ook je culinaire zintuigen sensueel laten strelen? Eet dan mee! Amateur-cateraar en goesting-jockey Jean Klare bereidt speciaal voor deze avond weer een extatisch genot voor de papillen; een drie-gangen diner, inclusief wijnselectie. Reserveren voor deze gastronomische traktatie is noodzakelijk.

  28 november 2008
  Deur open: 18:30 uur
  Aanvang: 19:00 uur
  Havenkwartier
  Entree: €5 (€30 incl diner)