ACSH #49: Danielle Lemaire + Sabina Ahn, Lars Leeuw, Der Wexel, Yuri Landman

zo 4 september 2016

  I'm going

Esc.rec. presenteert de 49ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH).

Danielle Lemaire is een interdisciplinair kunstenaar. Ze maakt tekeningen, schilderijen, geluidsperformances, installaties, boeken, LPs, CDs en films en heeft een eigen platenlabel: Inner Landscapes. Op dit label bracht zij onlangs de radicale plaat ‘Respiration’ uit, die op zondagmiddag 4 september met een live concert in De Perifeer zal worden gepresenteerd. ‘Respiration’ is een uitgebalanceerde collectie analoge synth avonturen en gelaagde, huiselijke songs. Een mooi resultaat van een residentie in de WORM studio, waar ze kon beschikken over vintage analoge synthesizers van het Centrum voor Elektronische Muziek (CEM). In De Perifeer moet Lemaire zich natuurlijk redden zonder dit synthesizer eldorado, dus dat wordt spannend.

De Perifeer bevindt zich vlak naast Kunstenlab waar op initiatief van De Perifeer tegelijkertijd Lemaire’s beeldende werk te zien zal zijn in de projectruimte en Kunstenlabsteeg van 25 juni t/m 4 september. Een veel voorkomend onderwerp in het werk van Danielle Lemaire is een leeg interieur of omgeving waarin menselijke sporen tastbaar zijn; schaduwen van menselijk leven of een droom. De ruimte, natuurlijk of architectonisch, wordt bewoond door diverse personages – zelfportret, portretten van anderen, ook anonieme wezens – met vaak uitgesproken vrouwelijke elementen. De afgebeelde personen fungeren als antennes, doorgeefluik; ze communiceren met hun omgeving die ver tot in het heelal reikt.

De tentoonstelling van Danielle Lemaire loopt in Kunstenlab parallel met de tentoonstelling ‘Stilstand.gif’, die wordt samengesteld door Lilia Scheerder en Peter Johan Nÿland. Op 4 september om 16:00 uur is de finissage geheel in stijl met een aantal optredens in samenwerking met Mike Dobber en Lars Leeuw van Barreuh Records. Samen met het optreden van Danielle Lemaire in De Perifeer is dit een heel mooi totaalprogramma waarin een aantal verwante initiatieven en labels elkaar aanvullen in het tonen van hybride kunstvormen.

Programma:
16.00 uur: deur open, inloop, in Kunstenlab
16.30 uur: Sabina Hyoju Ahn, in Kunstenlab
17.00 uur: Danielle Lemaire, in De Perifeer
18.00 uur: LLpresents: A Selection of Pain, in Kunstenlab
18.35 uur: Der Wexel & Yuri Landman, in Kunstenlab

  4 september 2016
  Deur open: 15:30 uur
  Aanvang: 16:00 uur
  De Perifeer
  Entree: gratis!

  I'm going