ACSH #42: Eli Gras

zo 22 november 2015

  I'm going

Esc.rec. presenteert de 42ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) in de intieme setting van thuisbasis De Perifeer, Havenkwartier Deventer. Instrumentbouwer en muzikant Eli Gras (Barcelona) sluit haar artist-in-residence periode in De Perifeer af met een concert. Een deel van het instrumentarium wat zij tijdens haar verblijf heeft ontwikkeld zal hier te horen zijn en, samen met bewerkte live opnamen van het concert, deel gaan uitmaken van een bijzonder gelimiteerde Esc.rec. uitgave in de ‘Sediment‘ serie.

Eli Gras is een multidisciplinair kunstenaar met een carrière in experimentele en underground muziek sinds de vroege jaren 80. Muzikaal heeft ze een lange weg afgelegd via traditionele griekse muziek, minimalisme, folk, koorzang, noise, electropop en vrije electronica, maar haar muziekpraktijk is tegenwoordig vooral gericht op experimentele improvisatie. Haar werk wordt wel beschreven als ‘scientific bricolage music’. Ze treedt vaak op met door haarzelf uitgevonden instrumenten, waarin beeldende elementen net zo belangrijk kunnen zijn als het geluid wat ze voortbrengen. Ze speelde o.a. samen met artiesten als Hans Joachim Roedelius, Pierre Bastien, Jaki Liebezeit en David Fenech. Ze is de oprichter van het NoNoLogic festival en platenlabel La Olla Expréss.

Van 19 t/m 22 november werkt Eli Gras als artist-in-residence in De Perifeer aan nieuwe instrumenten/objecten, die zowel onderdeel zullen uitmaken van haar optreden in De Perifeer, als van een zeer gelimiteerde Esc.rec. uitgave, in de Sediment serie. Gedurende deze werkperiode zal Eli Gras overnachten in de Lucy Nomad, één van de drie ‘Lucy in the Sky’ hotelkamers in Havenkwartier Deventer. Eli Gras is de eerste die deze hotelkamer in gebruik zal nemen. De Lucy Nomad is ontworpen door Maurer Architecten & Boris Tellegen. Op dit moment staat de Lucy Nomad op een leeg kavel tussen de nieuw te bouwen huizen in het Havenkwartier. Kon niet beter, want deze locatie is slechts 100 meter verwijderd van De Perifeer.

Deze editie van de ACSH wordt financieel ondersteund door het Mondriaan Fonds en de Gemeente Deventer.

TIP: aansluitend kun je om 16.00 uur in het zelfde gebouw naar de opening van de tentoonstelling Time Shift in Kunstenlab. In deze tentoonstelling is werk te zien van Noortje Haegens, Jan Ros, Wouter Venema, David Scheidler en Teodora Ionescu. De tentoonstelling wordt geopend met geluidsperformances van Jeroen Diepenmaat en Teodora Ionescu. Lees hier meer.

  22 november 2015
  Deur open: 14:30 uur
  Aanvang: 15:00 uur
  De Perifeer
  Entree: 5 euro

  I'm going