ACSH #39: Wolter Wierbos & Wilbert de Joode

za 18 april 2015

  I'm going

Esc.rec. presenteert alweer de 39ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) met dit keer een aantal sessies van improv/jazz kanonnen Wolter Wierbos en Wilbert de Joode! Deze editie vindt plaats in thuisbasis De Perifeer, Havenkwartier Deventer.

Wolter Wierbos’ virtuositeit op de trombone is ongekend. Hij wordt geprezen om zijn beheersing van extreme en ongebruikelijke technieken. Zijn niet-aflatende ideeënstroom en kenmerkende dempergebruik lijken hem welhaast onbegrensde klankmogelijkheden te bieden. Hij won de belangrijkste Nederlandse jazzprijzen, maar de erkenning voor zijn spel reikt tot ver buiten de landsgrenzen. Al meer dan dertig jaar speelt hij over de hele wereld. Hij geeft geregeld soloconcerten en speelt o.a. met ICP Orchestra, Bik Bent Braam, Gerry Hemingway Quintet, The Ex en Cecil Taylor.

Contrabassist Wilbert de Joode mag, na ooit begonnen te zijn als autodidact, inmiddels gezien worden als een van de grote specialisten op het gebied van Collectieve Improvisatie en Instant Composing. Zijn enorme muzikale vocabulaire, zeggingskracht, toonvorming, klank-imaginatie en het gebruik van darmsnaren zijn kenmerkend voor zijn spel. Deze kwaliteiten maken van de Joode een geliefd bassist in de meest uiteenlopende groepen over de hele wereld en bovendien een gerespecteerd inspirator op improvisatiegebied. Net als Wolter Wierbos speelt ook hij in talloze groepen, o.a. met Michiel Braam, Ab Baars, Eric Boeren, Cor Fuhler, Ken Vandermark, Han Bennink en Michael Moore.

De toegang is gratis(!) en dit programma maakt onderdeel uit van LOS, een open dag waar nog veel meer activiteiten plaatsvinden. En ook een groot deel van de andere LOS festivalprogrammering op vele locaties in het Havenkwartier komt uit de koker van De Perifeer! Ga bijvoorbeeld zeker ook op zoek naar The Yes Please.

  18 april 2015
  Deur open: 13:00 uur
  Aanvang: 13:30 uur
  De Perifeer
  Entree: gratis!

  I'm going