ACSH #36: Coolhaven

zo 14 december 2014

  I'm going

Esc.rec. presenteert alweer de 36ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) met dit keer (weer) een nieuw hoorspel door COOLHAVEN! Deze editie vindt plaats in Theater Bouwkunde, Deventer.

De Bipsters (een bebaard veganistisch vrouwengezelschap) willen met behulp van de Vasectomen de klok terugdraaien. Het voortbestaan van een utopische gemeenschap op de Moederkoek, waar enkel mannelijkheid bestaat, wordt hierdoor bedreigd. Brigadier 2TON (o.a. de oprichter van deze utopische enclave) gaat na een tip van Ernst Slagroom, alias ‘het opgewarmde nazi-lijk’, de strijd aan tegen het vocht. Hij maakt zich op voor de definitieve strijd om zijn bestaan. Zal het hem lukken de verderfelijke vocht en vasectomen-invloeden te overwinnen om voor altijd lang, gelukkig en ongestoord verder te leven op zijn droge planeet?

Na ‘De Planeet Van De Oeroude Kinderen’ en ‘Terugkeer Van De Ectoplasma Planeet’ nu het slot van deze bizarro* trilogie; ‘Aanval der Vasectomen’. Deel I en deel II waren eerder te zien in Havenkwartier Deventer, waar het publiek er zodanig door werd weggeblazen dat men mij nadrukkelijk heeft verzocht om ook het laatste deel te boeken als het uitkwam. Bij deze geef ik gehoor aan die oproep. Dit hoorspel is trouwens ook prima geschikt voor mensen die de eerste twee delen gemist hebben.

Coolhaven is een flexibele groep die op realistisch-kapitalistische wijze vloeit waar het nodig is, en opdroogt waar vocht overbodig is. Sinds ongeveer 1999 is Coolhaven actief in alle richtingen: performances, films, rockmuziek, hoorspelen, theater en gortdroge hermetische kunst. Niets is te min. Coolhaven bestaat uit Hajo Doorn, Peter Fengler en Lukas Simonis.

*Bizarro is een literair (non-)genre dat strenge regels kent. Opdat de positief-dogmatisch ingestelde belangstellende weet waar zij/hij aan toe is: 1) Aan de basis moet een goedkoop smakeloos idee staan, zoiets dat je in de kroeg bedenkt na het twaalfde rondje, dat minitueus & intrinsiek uitgewerkt wordt. Let wel! De slechte smaak in deze moet wel goed slecht zijn. 2) Het getuigt van goede slechte smaak om satan, de nazi’s of sadam hussein een cameo (of hoofdrol) te geven. 3) Namen van hoofdpersonen, situaties en algehele inspiratie komen vanuit een uitgebalanceerd menu van hóógstaande en zéér lage cultuur. 4) Het universum is even onstabiel als het medium. 5) Op het einde van het verhaal vergaat de wereld, of nog beter, het universum.

  14 december 2014
  Deur open: 20:00 uur
  Aanvang: 20:30 uur
  Theater Bouwkunde
  Entree: €10

  I'm going