ACSH #34: THU20

zo 5 oktober 2014

  I'm going

Esc.rec. presenteert alweer de 34ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) met dit keer een zeldzaam optreden van roemrucht elektro-akoestisch improv collectief THU20! Deze editie vindt plaats in thuisbasis De Perifeer, Havenkwartier Deventer.

THU20 bestaat uit Jos Smolders, Roel Meelkop, Peter Duimelinks,Sjak DMDN van Bussel en Frans de Waard. Gezien de staat van dienst en (internationale) erkenning van de afzonderlijke leden kan THU20 met recht een ‘supergroep’ genoemd worden in de elektro-akoestische scene. De meesten van hen brachten hun werk o.a. uit via mijn Esc.rec. label.

Begin jaren 80 begon THU20 als live improv band met wortels in de DIY home tape scene. Het vroege werk doet denken aan NON, SPK, Throbbing Gristle, Nurse With Wound en Cabaret Voltaire. Later, met het verdwijnen van gitaar, basgitaar en ritmebox, worden avant-garde componisten als Karlheinz Stockhausen, John Cage, Pierre Henry en Pierre Schaeffer belangrijker. THU20 treedt al die jaren nauwelijks op, omdat alle leden ook hun eigen projecten hebben. Hun recente dubbel CD ‘Vroeg Werk’ verzamelt vroege live en studio opnamen, en benadrukt hun enorme invloed op de Nederlandse elektronische muziek.

Verwacht een uniek concert en een bijzondere luisterervaring in de intieme setting van De Perifeer. Deze groep van vijf ervaren improvisatoren met omvangrijk instrumentarium (variërend van modulaire synthesizers tot klankschalen) vullen waarschijnlijk ruimschoots de helft van de toch al niet grote ruimte, dus wees op tijd voor een plekje!

  5 oktober 2014
  Deur open: 14:30 uur
  Aanvang: 15:00 uur
  De Perifeer
  Entree: 10 euro

  I'm going