ACSH #30: Paolo Angeli

zo 26 januari 2014

  I'm going

Esc.rec. presenteert alweer de dertigste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack. Tevens is dit de eerste editie in Theater Bouwkunde.

Achttien snaren, kleine hamers, propellors, veren, gescheiden outputs voor elke snaar en alledaagse voorwerpen vormen de basis voor vrije improvisatie, en vertegenwoordigen voor Paolo Angeli de mogelijkheid om de klanken te vormen die worden voortgebracht door zijn ‘orkest’-gitaar. Het resultaat is een steeds veranderend portret waar – in real time – overblijfselen gevonden kunnen worden van de ‘canto a chitarra’, tasgia koren, free jazz, punk noise, drum & bass en avant pop. Het creatieve samengaan van traditie en innovatie wordt opgenomen in een poëtisch discours tussen melodie en geluid.

Gitarist Paolo Angeli is afkomstig uit Sardinië, waar een heel eigen traditie van improvisatie tussen zanger en gitarist/begeleider bestaat. Het geluid van de Sardinische gitaar houdt zich op tussen dat van de folkgitaar en dat van de akoestische bas. Angeli heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van het instrument, en de oorspronkelijke gitaar uitgebreid met een wirwar aan modificaties. Zo bespeelt Angeli met beide voeten in totaal zes pedalen, die verbonden met kleine hamer-elementen de afzonderlijke snaren van ritmische impulsen voorzien. Angeli bespeelt het instrument zowel tokkelend als met strijkstok, in combinatie met elektronische randapparatuur.

  26 januari 2014
  Deur open: 15:30 uur
  Aanvang: 16:00 uur
  Theater Bouwkunde
  Entree: €10

  I'm going