ACSH #3: Toxic Chicken, Yoshimi!

vr 29 augustus 2008

Esc.rec. presenteert ass-crack stage-hack #3: Yoshimi! en Toxic Chicken. Deze derde editie van ass-crack stage-hack valt samen met de opening van de expositie van Babet Olde Weghuis en Jeroen Diepenmaat in het Havenkwartier.

Yoshimi!
Deze jonge Rotterdammer bracht eind vorig jaar een gratis te downloaden EP uit via Esc.rec. en werkt nu aan een eerste album. Prettig rammelende lofi popliedjes met behulp van een breed en uitgebreid instrumentarium. Zo bespeelt hij o.a. cello, conga, gitaar, synth, bas, bongo, tarbuka, rababa, harmonium, trompet, accordeon, drums, ukulele en -niet te vergeten- zijn stem. Yoshimi! doet daarbij geen enkele moeite om te verbergen dat hij vrij veel muzikale mosterd snoept van The Magnetic Fields. Live treedt hij op met zijn broer, een drummer en soms zijn opa.

Toxic Chicken
Sinds hij vorig jaar zijn debuutalbum uitbracht op esc.rec. lijkt zijn muzikale output niet meer te stoppen. Naast één via Esc.rec. gratis te downloaden vervolg op zijn debuut, bracht hij inmiddels ook verschillende gratis releases uit bij andere labels. Zijn bevreemdende liedjes, hectische beats, en lofi punk noise uitbarstingen leveren vaak een persoonlijk inkijkje in de chaotische levensstijl van Toxic Chicken. Zijn live optredens zijn door gebruik van uiteenlopende attributen en energiek-spastische performance op zijn zachts gezegd opmerkelijk!

  29 augustus 2008
  Aanvang: 20:00 uur
  Havenkwartier
  Entree: gratis!