ACSH #26: filmconcert Kevin Toma + Anne Bakker

ma 21 oktober 2013

  I'm going

Esc.rec. presenteert alweer de 26ste editie van de Ass-crack Stage-hack (ACSH). Voor de tweede maal in Filmhuis De Keizer, dit keer een filmconcert door Kevin Toma en Anne Bakker.

In The Lodger, losjes gebaseerd op het verhaal van Jack the Ripper, krijgt een arbeidersfamilie te maken met een wel erg griezelige en potentieel gevaarlijke huurder. Is hij de man die elke dinsdagavond blonde jongedames aan zijn mes rijgt? En wat te doen als de dochter des huizes verliefd op hem wordt?

The Lodger (1927) heeft een bijzondere hoofdrol voor de destijds zeer geliefde acteur Ivor Novello, maar spreekt nu vooral tot de verbeelding als één van Hitchcock’s eerste films. Een must voor iedere filmliefhebber. Componist Kevin Toma en violiste Anne Bakker voorzien de film live van een nieuwe en bloedstollend mooie soundtrack. Met samples, soundscapes en vreemde klanken benadrukken Bakker en Toma de sfeer van onheil. Viool en Hitchcock, dé klassieke thriller combinatie!

Kevin Toma maakt sinds jaar en dag frisse, vernieuwende én toegankelijke scores voor zwijgende films. Daarnaast is hij voornamelijk werkzaam als filmcriticus voor de Volkskrant en de Gelderlander.

Anne Bakker speelt viool in veel verschillende ensembles en projecten. Zo tourt ze bijvoorbeeld met het trio van voormalig Iron Maiden vocalist Blaze Bayley, maar speelt ze Turks georiënteerde muziek met het Göksel Yilmaz Ensemble. Ze werkt ook aan een solo project waarin ze tegelijk zingt en altviool speelt.

  21 oktober 2013
  Deur open: 20:00 uur
  Aanvang: 20:30 uur
  Filmhuis De Keizer
  Entree: €10

  I'm going