ACSH #25: filmconcert Kevin Toma + Jeroen Diepenmaat

zo 22 september 2013

  I'm going

Esc.rec. presenteert alweer de 25ste editie van de Ass-crack Stage-hack (ACSH). Tevens is dit de eerste editie die in Filmhuis De Keizer plaatsvindt, met een filmconcert van Kevin Toma en Jeroen Diepenmaat.

Kevin Toma en Jeroen Diepenmaat maakten nieuwe, spannende maar ook ingetogen muziek bij Chantal Akerman’s Hotel Monterey (1972). Een experimentele, zwijgende documentaire, die als een geest of verdwaalde bezoeker dwaalt door een afgebladderd hotel in New York. Af en toe glipt een gast langs de camera of zien we mannen en vrouwen, roerloos in hun schemerige suite; maar vooral door de lange zwerftochten door de gangen, deuren die stiekem opengaan, licht dat door sleutelgaten schijnt en liften waar niemand uitstapt, ademt de film een even melancholieke als spookachtige sfeer. Toma en Diepenmaat laten zich door die sfeer verleiden tot zinderend spannende soundscapes en live pianospel, zodat Hotel Monterey een oord wordt waar de tijd versteent en je als toeschouwer misschien wel nooit meer weg wil gaan.

Kevin Toma (Sittard, 1974) maakt sinds jaar en dag frisse, vernieuwende én toegankelijke scores voor zwijgende films. Daarnaast is hij voornamelijk werkzaam als filmcriticus voor de Volkskrant en de Gelderlander.

Jeroen Diepenmaat (Oldenzaal, 1978) is beeldend kunstenaar met een voorliefde voor geluid. In zijn beelden, installaties en optredens onderzoekt hij op een speelse en analoge wijze de relatie tussen klank en beeld.

  22 september 2013
  Deur open: 15:00 uur
  Aanvang: 16:15 uur
  Filmhuis De Keizer
  Entree: €10

  I'm going