ACSH #21: Stijn + Bertin + Muziek Raken

zo 24 juni 2012

  I'm going

Na een zeer geslaagde eerste junior editie van de ass-crack stage-hack vorig jaar, organiseert esc.rec. samen met WILLIE nu eindelijk een tweede junior editie van deze avontuurlijk concertreeks. Geschikt voor kinderen (van alle leeftijden) én volwassenen. Het perfecte tegenwicht voor de K3 formule.

Stijn
Stijn, de populaire Belgische electro-funk producer, heeft inmiddels een huizenhoge live-reputatie. Hij heeft dan ook zo onderhand alle grote en kleine festivals en podia wel bespeeld. Maar Stijn was nog niet eerder in Deventer! Met zijn aanstekelijke enthousiasme krijgt hij elke zaal zover dat ze in drie verschillende talen meezingen en tot zwetens toe dansen. Stijn tapt uit het vaatje dat Prince na Sign O’ The Times afsloot: dansbare popliedjes met als basis een drummachine, een groovend baslijntje en vintage synthesizers. De stem van Stijn heeft soul. En samen met de virtuoos bediende drumcomputers en synths krijgt hij met gemak de voetjes van de dansvloer en de handen op elkaar.

Aangezien Stijn ook regelmatig te vinden is in de gelederen van Kapitein Winokio, de Vlaamse Robin Hood van de kindermuziek, durfden we hem best te vragen voor deze junior editie van ass-crack stage-hack. We zijn heel blij dat hij voor dit unieke solo optreden speciaal voor ons naar Deventer komt! Mis het niet!

Bertin
Bertin van Vliet studeerde af op de kunstacademie met pop-art schilderijen en onherkenbare portretten van beroemde acteurs. Vandaag de dag componeert Bertin vooral liedjes en doet solo optredens met zijn elektronische improvisatie muziek. Geïnspireerd door artiesten als Ween, Beck en John Frusciante, begon Bertin met het opnemen van zijn eigen lo-fi albums. Met de intrede van een viersporenrecorder, een digitale minidisc recorder en uiteindelijk de computer, ontspoorde er het een en ander. Bertin produceerde inmiddels talloze tapes en CDR albums, uitgebracht bij evenzo talloze labels of in eigen beheer. Als lo-fi artiest beweegt Bertin zich ergens op de grens tussen experimentele elektronische muziek en smakelijke popliedjes. Voor dit optreden komt hij inproviseren met Casio keyboards.

Eerder deze dag zal Bertin (bij voldoende inschrijvingen) ook nog een Casiophonic workshop geven voor jong en oud (vanaf 10 jaar).

Muziek Raken
We beginnen deze speciale ACSH om 15:30 uur met een serie korte optredens (van maximaal 2 minuten) door een aantal gelegenheidsorkesten van basisschool leerlingen uit de Sine Limite verrijkingsgroep. Deze optredens zijn het resultaat van ‘Muziek raken’, een project wat Marloes Bloemenkamp en Harco Rutgers samen voor deze leerlingen ontwikkelden en waar de afgelopen weken hard aan is gewerkt.

  24 juni 2012
  Deur open: 15:00 uur
  Aanvang: 15:30 uur
  WILLIE
  Entree: €5

  I'm going