ACSH #13: Stranded Horse + The Diamond Exchange + Goestingjockey diner

vr 3 juni 2011

Tijd voor een nieuwe editie van ass-crack stage-hack. Deze keer komt Stranded Horse naar Deventer om voor ons te spelen. En zijn concert zal ondersteund worden door een nieuwe editie van The Diamond Exchange én een luxe diner bereid door Goestingjockey Jean Klare.

Stranded Horse
De Franse muzikant Yann Tambour startte zijn solo project Stranded Horse in 2005. Behoorlijk onverwacht, want hij was toen nog zeer succesvol met zijn groep Encre. Tussen 2000 en 2005 was Encre veruit de meest interessante avant-rock band in Frankrijk, met een aantal indrukwekkende albums op het Clapping Music label. Als Stranded Horse is Yann Tambour een begaafd singer/songwriter die zichzelf begeleidt op kora (een mooi snaarinstrument uit West-Afrika wat doet denken aan een harp) en gitaar. Zijn muziek is sober, intens en heeft duidelijke wortels in folk en oude countryblues, maar ook in de traditie van de Franse chansons. Op zijn meest recente album ‘Humbling Tides’ (Talitres Records 2011) verrijkt Yann Tambour zijn kora spel met arrangementen voor cello en viool. Live optredens van Stranded Horse zijn een betoverende ervaring…

The Diamond Exchange
Na een zeer succesvolle eerste editie van The Diamond Exchange in Het Burgerweeshuis, is duidelijk geworden dat dit een meer dan levensvatbaar concept is. In deze tweede editie draaien Jan Willem Broek (DJ Senzor/Caleidoscoop) en Fokko Jan Dijksterhuis hun moosite muzikale schatten voor elkaar. Jan Willem Broek schreef o.a. ook deze recensie over het album van Stranded Horse en heeft een royale muziekcollectie. Fokko Jan Dijksterhuis heeft net zo’n uitgebreide muziekcollectie en is een vaste bezoeker van ass-crack stage-hacks in het Havenkwartier. Esc.rec. veronderstelt een aanzienlijke overlap in de interesses van deze twee muziekliefhebbers die elkaar nog nooit eerder ontmoet hebben. Deze Diamond Exchange wordt daarmee waarschijnlijk een interessante eerste introductie. The Diamond Exchange begint vroeg (18:00 !) en is voor en na het optreden van Stranded Horse gepland.

Goestingjockey diner
Zoals vaker het geval bij een ass-crack stage-hack staat er weer een grote eettafel in de concertzaal. Jean Klare trakteert de gelukkigen die een plekje aan tafel hebben weten te reserveren op een verrukkelijk driegangen diner. Mensen die eerder bij een Goestingjockey diner waren, weten dat dit weer pure smaakpapilverwennerij wordt. Tijdens het diner kan je luisteren naar Fokko Jan Dijksterhuis en Jan Willem Broek die elkaar muzikaal leren kennen in The Diamond Exchange.

  3 juni 2011
  Deur open: 17:30 uur
  Aanvang: 18:00 uur
  Havenkwartier
  Entree: €5 (inclusief diner €25)