ACSH #11: Bela Emerson, Gareth Davis / Jan Kleefstra / Romke Kleefstra

vr 18 maart 2011

Na een jaar radiostilte vervolgt het in Deventer gevestigde platenlabel Esc.rec. op veler verzoek haar reeks avontuurlijke en vaak intieme luisterconcerten. Dit wordt daarmee de elfde editie van deze serie concerten onder de naam Ass-crack Stage-hack.

De gebroeders Kleefstra traden al eens op in een eerdere editie van ass-crack stage-hack, toen nog samen met Machinefabriek en Soccer Committee. Dat was een dermate indrukwekkende avond, dat Esc.rec. ze van harte opnieuw uitnodigt. Ditmaal worden de Friestalige poëzie van Jan Kleefstra en de klanklandschappen van gitarist Romke Kleefstra gecombineerd met het bezwerende geluid van gerenommeerd basklarinettist Gareth Davis (UK).

Het tweede concert van de avond wordt verzorgd door Bela Emerson (UK). Zij bespeelt (elektrische) cello met een fascinerende virtuositeit. Haar solo optredens zijn even legendarisch (niet overdreven!) als intens en opwindend. Met behulp van elektronica, pedalen en effecten bouwt deze dame uit Brighton lagen van ritme en geluid op en maakt daarbij gebruik van elk onderdeel van haar instrument.

Vaste bezoekers van de Ass-crack Stage-hacks in het Havenkwartier zijn gewend dat deze vaak voorafgegaan worden door een rijk diner in de concertzaal. Dat is bij deze editie helaas niet het geval, maar dat maakt de muziek niet minder smakelijk. Komt allen.

  18 maart 2011
  Aanvang: 21:00 uur
  Havenkwartier
  Entree: €5