Achter de Muren: PiT & T.B.S.

za 25 februari 2023

  I'm going

Foto’s: 10A

PiT (aka Peter Grevinga) is toch wel de enige echte godfather, supporter en hoeder van de Deventer dance scene door de jaren heen, tevens oprichter van Achter de Muren in Walhalla. En nu staat hij hier zelf achter de decks om zijn 66e(!) verjaardag met ons te vieren! PiT draait het eerste deel van de avond samen met 2 muziek- en levensvrienden; 070, The Lovejock en PiT vormen T.B.S. (Techno Bejaarden Soos). Daarna trekt PiT in deze Allnighter/ Bday Bash stevig door in een solo set van ruim 3 uur. We starten vroeg, kom op tijd!

Peter heeft een lange geschiedenis in Deventer en begon ooit als DJ met disco, import en top40 spul in Club Maritime (IJsselhotel) in ’84. Daarna bij andere discotheken als Luxor, Baccara en Paladium. Eind jaren 90 was hij wel klaar met het aankondigen van ‘verzoekjes’, omdat hij daar zijn liefde voor het mixen van platen niet in kwijt kon. Vanaf dat moment gaat het roer radicaal om en vindt Peter zijn eigen weg via progressive, tech- en deephouse naar techno en breakbeats. Daarmee kwam hij voor het eerst terecht op het podium van Burgerweeshuis, bij Eclips (destijds DE dance avond van Deventer). Zijn laatste keer op datzelfde podium was bij 9.23 (destijds DE dance avond van Deventer) in 2012.

De lijst is natuurlijk eindeloos, maar PiT stond oa. in line-ups met Steve Rachmad, Bart Skills, Shinedoe, Pitto, De Sluwe Vos (B2B), Jonas Körbl (B2B), Emjay (Marcanti), Marc van Dale, Marco V, Guan Sanchez en Roi Koch. Hij stond op de allereerste Have A Nice Day, samen met De Sluwe Vos en Jonas Körbl bij WILLIE, regelmatig bij Knopje op de Zomerfeesten en op de Putmoord avonden met Niek Doup in de Elegast kelder. Legend!

Na de eerste editie van Achter de Muren heeft De Perifeer in overleg met de organisatie besloten om deze avonden publicitair en inhoudelijk te ondersteunen. Deze gratis toegankelijke ‘techno-inloopcafé’ feesten zijn een belangrijk maar vooral ook heel erg tof initiatief van Peter Grevinga.

  25 februari 2023
  Aanvang: 20:00 uur
  Walhalla
  Entree: gratis!

  I'm going