Achter de Muren: M-bition & MJF

za 21 oktober 2023

  I'm going

Jullie hebben het een paar maanden zonder Achter de Muren moeten doen, maar nu zijn we weer terug! We trappen de eerste editie van het seizoen af met M-bition (de eerste live-set bij Achter de Muren!) en MJF in een rijke cocktail van house, techno, progressive en trance.

M-bition

Bij M-bition bestaat meer dan 90% van zijn live sets uit eigen producties. Ooit stond er nog hardware op de vloer maar dat ligt tegenwoordig op zolder. Met behulp van Ableton Live en diverse midi-controllers schudt hij intuïtief en creatief een mengsel van house, techno en trance tot een stevige cocktail waar je zintuigen van gaan borrelen. Zijn brouwsels zijn live nooit hetzelfde. Wordt de smaak diep of minimaal, trance of tribal, pompend of euforisch? Je gaat het waarschijnlijk allemaal proeven.

Die andere 10%? Die gebruikt deze Nijmegenaar om een herkenbaar geluid te brengen, vaak met een knipoog. Denk aan herkenbare samples, onherkenbaar geblend. Soms een remix vanuit eigen shaker. Of zeer sporadisch gewoon een classic. Als ervaren clubber en festivalganger heeft hij door de jaren heen diverse stijlen zien komen en gaan en in zijn sets komen al die invloeden samen. ‘House is a feeling’ en dat gevoel deelt hij met jullie maar al te graag.

Wapenfeiten: Dave Clarke heeft hem ooit uitverkoren als winnaar van een DJ-contest (met enkel eigen werk!), een M-bition remix van Plastikman’s Ask Yourself is te vinden op een compilatie van het legendarische label Minus. M-bition stond oa. in clubs als Doornroosje en Burgerweeshuis en op festivals als Extrema Outdoor en Zwarte Cross.

MJF

Michel is ooit begonnen als DJ op schoolfeesten in de jaren 70 in Zutphen. Eind jaren 90 en begin 2000 was hij regelmatig werkzaam als party-fotograaf voor Partyflock en Superfeesten, wat toen allemaal nog in de kinderschoenen stond. Via die weg is Michel veel in contact gekomen met DJ’s die nu allemaal bij de wereldtop behoren en samen met hem de expansie van de dance scene hebben meegemaakt, van underground tot wereldwijde muziekstroming. Maar commerciële belangen en steeds grotere feesten kwamen de sfeer en muziek niet altijd ten goede. Daarom blijven volgens Michel de kleine, met passie opgezette party’s altijd nog het mooist.

In Deventer en omgeving heeft MJF door de jaren heen dan ook vooral op kelderfeesten en houseparty’s gedraaid voor een klein publiek in een mooie ambiance. Een boeking bij Achter de Muren in Walhalla past perfect in dat rijtje en bovendien heeft Michel wat te vieren: zijn 63e(!) verjaardag. Samen met goede vriend Peter Grevinga (oprichter van Achter de Muren) heeft hij altijd zijn interesse en passie voor de dance scene behouden en trakteert hij ons deze avond op een mix van progressive house en melodic techno.

Voor wie het nog niet duidelijk was: dit wordt weer een hele dikke editie van Achter de Muren. De toegang is gratis(!), de sfeer perfect. Waarom zou je eigenlijk niet gaan? We starten weer vroeg, kom op tijd!

  21 oktober 2023
  Aanvang: 20:00 uur
  Walhalla
  Entree: gratis!

  I'm going